lørdag 21. mars 2009

Felles front for Nasjonalgalleriet Aftenposten 21.03

Kunstnere og arkitekter går til felles aksjon for å bevare Nasjonalgalleriet.

Enigheten var total, da kunstnere samlet seg til aksjon i går: Bevaring av Nasjonalgalleriet er det eneste akseptable.
Tidligere har flere arkitekter, med Fredrik Torp i spissen, gått sammen om nettstedet «Bevar Nasjonalgalleriet» (ekstern lenke), med åpningsmøte for aksjonen på Nasjonalgalleriets trapp tirsdag.
Men i går samlet også kunstnere seg til handling. Over hundre mennesker presset seg inn i et rom i Kunstnernes Hus – så mange at noen også måtte stå utenfor. Ingrid Book og Carina Hedén hadde tatt initiativ til å mobilisere kunstnerne, med underskriftslister, T-skjortegruppe, datagruppe, informasjonsgruppe – og pengeinnsamling.
Fra og med 25. mars, fra klokken to til seks, og i lang tid fremover skal kunstnerne stå utenfor Nasjonalgalleriet med bøsser.
–Pengene skal gå til ren oppussing av Nasjonalgalleriet. Og de må vi på et eller annet tidspunkt overlevere Trond Giske, sier Ingrid Book.
Lørdag 28. mars akter kunstnere også å samle seg til en tydelig markering i ring rundt det gamle galleriet.
De to aksjonene blir nå sammenslått når det gjelder underskriftslister, bekrefter arkitekt Kristian Vårvik og kunstner Ingrid Brook. Arkitektene og kunstnerne vil også holde kontakten på andre måter fremover.
–Det ser ut som det blåser i vår retning nå, mener Vårvik, og viser til «den gode nyheten» han hadde lest i Aftenposten om at arkitektpresidenten ville utsette arkitektkonkurransen.

ANN CHRISTIANSEN

No response to “Felles front for Nasjonalgalleriet Aftenposten 21.03”

Leave a reply

 
© 2009 Redd Nasjonalgalleriet. All Rights Reserved | Powered by Blogger
Design by psdvibe | Bloggerized By LawnyDesignz